Christel

Om je vingers bij af te likken

We zijn er gek op: gefrituurd deeg in alle soorten en maten. Zo zijn churros bij ons niet aan te slepen en eten we gefrituurde Oreo’s bij de vleet. Houd je net als wij van eten uit de frituur? Dan zul je deze donutfrietjes overheerlijk vinden!

Wat heb je nodig?

  • 450 gram koekjesdeeg (uit de vriezer of zelf gemaakt)
  • Zonnebloemolie om in te frituren
  • 50 gram suiker
  • 50 gram gesmolten chocolade
  • 80 gram discospikkels of gekleurde hagelslag

Wat heb je nodig voor de toppings?

  • 190 gram poedersuiker
  • 60 milliliter melk
  • 15 milliliter water
  • 170 gram aardbeien
  • 80 gram jam

Wat moet je doen?

  • Rol het deeg uit en snijd het in stroken.
  • Verwarm de olie tot 175 graden en doe de stroken koekjesdeeg in de olie. Frituur iedere kant ongeveer anderhalve minuut of tot de stroken dik en goudbruin zijn geworden. Laat de frietjes uitlekken en dep ze met wat keukenpapier.
  • Doe de donutfrietjes in een kom en besprenkel ze met suiker. Schep de frietjes om, zodat ieder frietje met suiker is bedekt.
  • Verdeel de donutfrietjes op een bord en schenk de gesmolten chocolade er voorzichtig overheen en strooi er daarna wat regenboog spikkels overheen.

Hoe maak je de dip?

  • Doe de poedersuiker in een kommetje en voeg de melk hieraan toe. Blijf net zo lang roeren tot alles goed is vermengd. Zet het kommetje daarna aan de kant.
  • Snijd de aardbeien in stukjes en doe deze samen met het water in een pan op een middelhoog vuur. Voeg de jam toe wanneer de aardbeien zacht zijn. Blijf roeren tot het een geheel is. Giet het aardbeienmengsel door een zeef om de pitjes eruit te halen.
  • Dip de donutfrietjes in het poedersuiker- en/of aardbeienmengsel om optimaal te genieten!

Bron: Popsugar Food | Beeld: Videostill