Desy

Deze spinazie-fetataart is zo simpel!

Wij houden van een lekkere hartige taart op zijn tijd, vooral als deze ook nog eens heel makkelijk te maken is! Vandaag delen we daarom een recept voor een spinazie-fetataart met je. Lekker makkelijk voor op de maandag!

Wat ga jij vanavond eten? Wij hebben op maandag altijd zin in een makkelijke maaltijd die tóch heel lekker smaakt. Omdat meer mensen dit graag willen op de maandag delen we vandaag dit recept van een oh zo eenvoudige maar toch heerlijke spinazietaart met je! Je hebt er helemaal niet veel voor nodig en bent binnen een kwartiertje klaar. De oven doet de rest voor je!

Dit heb je nodig

  • Bladerdeeg uit de vriezer
  • 65 gram pijnboompitjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram verse spinazie
  • 200 gram fetakaas in stukjes
  • 1 hand parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • klein scheutje room of melk
  • peper/zout

Zo maak je het:

Bak de pijnboompitjes in een koekenpan lichtbruin en laat deze afkoelen. Neem een wok en fruit hier knoflook in. Voeg de spinazie toe en laat het slinken. Neem een staafmixer of blender en mix hierin de feta met de spinazie. Doe het mengsel in een ovenschaal en voeg de pijnboompitten toe. Breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren samen met de room op en doe de parmezaanse kaas erbij. Giet dit bij het spinaziemengsel. Roer het goed door elkaar. Leg het bladerdeeg in een ingevette ovenschaal en doe de spinazievulling erin. Bak de taart ongeveer 18 tot 20 minuten in de oven op 200 graden.

Wij gaan meteen boodschappen doen! En jij?

Beeld: Pexels