Desy

Hemelse en zoete appeltaartknoedels!

Zin in een ouderwetse appeltaart maar vind je dit toch echt een beetje te veel werk? Dan zijn deze knoedels ideaal voor jou! Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en je bent er zo mee klaar. Een lekker fris hapje voor de warme dagen!

Dit heb je nodig:

  • 4 middelgrote appels
  • 2 eetlepels boter
  • 1 theelepel kaneel
  • 65 gram suiker
  • 1 eetlepel + 1 theelepel maïzena
  • 5 eetlepels water
  • 1 rol croissantdeeg

Zo maak je het:

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en voeg kaneel toe. Roer de appelstukjes, suiker en 3 eetlepels water erdoorheen.
  • Dek de pan af en kook de appels in 4-6 minuten zacht.
  • Doe de maïzena en 2 eetlepels water in een kommetje en voeg dit al roerend toe aan de pan. Draai het vuur laag zodra de appels zacht (maar niet smotsig) zijn en de vulling is verdikt.
  • Verhit de oven voor op 190 graden.
  • Leg het croissantdeeg op een met bloem bestoven oppervlak en snijd in twaalf gelijke stukjes.
  • Doe de stukjes deeg door de appelvulling en roer goed door elkaar.
  • Vet een ovenschaal in met boter en doe de appelvulling hierin. Zorg ervoor dat de stukjes deeg bovenop liggen.
  • Bak de knoedels 25-30 minuten in de oven en serveer met ijs.

Eet smakelijk!

Gek op appeltaart? Probeer deze recepten ook eens:

Bron: Spend with Pennies | Beeld: videostill