Ingrediënten
  • 250 gram mariabiscuitjes
  • 8 eetlepels gesmolten boter
  • 50 gram mix voor vanillepudding
  • 250 milliliter melk
  • 150 gram kokossnippers
  • 350 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 45 gram poedersuiker
  • 2 bananen, in plakjes gesneden
  • 45 gram geroosterde kokossnippers
redacteur
30 minuten (plus vier uur in de koelkast) min.
8-10 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram mariabiscuitjes
  • 8 eetlepels gesmolten boter
  • 50 gram mix voor vanillepudding
  • 250 milliliter melk
  • 150 gram kokossnippers
  • 350 milliliter slagroom
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 45 gram poedersuiker
  • 2 bananen, in plakjes gesneden
  • 45 gram geroosterde kokossnippers

Er komt geen oven aan te pas

Je hebt van die echte keukenprinsen en -prinsessen die geen enkele culinaire uitdaging uit de weg gaan. Ze maken de meest ingewikkelde baksels, van macarons tot chocoladesoufflés en natuurlijk is het resultaat keer op keer verbluffend. Helaas heeft niet iedereen van ons zulke gouden handjes. Gelukkig kun je ook wanneer je geen baktalent bent overheerlijke dingen uit de keuken tevoorschijn toveren. Zoek gewoon een eenvoudig (maar lekker) recept uit dat haast niet kán mislukken. Deze bananen-kokostaart met room is een goed voorbeeld van een supersimpel baksel dat echt iedereen kan maken. De taart hoeft namelijk niet eens in de oven. En hij is nog overheerlijk ook!

Een kind kan de was doen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de bananen-kokostaart met slagroom:

  • Maal de biscuitjes fijn met een deegroller, keukenmachine, of de onderkant van een glas. Meng de biscuitjes met de gesmolten boter. Schep het koekmengsel in een springvorm en druk het met de bolle kant van een lepel goed tegen de bodem van het blik aan. Zet de springvorm in de koelkast.
  • Neem een grote kom en mix hierin de vanillepuddingmix en de melk met een garde. De pudding zal vrij dik worden. Voeg hieraan de kokossnippers toe en roer deze door de pudding heen. Laat het mengsel even staan.
  • Pak een andere kom en klop hierin de slagroom stijf, totdat er zachte pieken ontstaan. Voeg vervolgens het vanille-extract en de poedersuiker toe en mix alles goed door elkaar.
  • Spatel de helft van het slagroommengsel door de pudding. Bewaar de rest van de slagroom voor de topping.
  • Haal de springvorm uit de koelkast en bedek de koekjesbodem met plakjes banaan. Neem vervolgens het puddingmengsel en giet dat in de springvorm, over de plakjes banaan.
  • Verdeel de rest van de slagroom over de taart en strooi er wat geroosterd kokosschaafsel bovenop.
  • Zet de taart minimaal 4 uur in de koelkast.
  • Geniet ervan!

Lees ook:Recept: frisse citroen-ricottataart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: A latte food | Beeld: Videostill