30 december 2019
Christel

In de brie van Lidl is E. coli-bacterie aangetroffen

Genoot jij tijdens kerst lekker van de toastjes met brie? Of bewaar je de Franse witschimmelkaas lekker voor oud en nieuw? Mocht je je brie hebben aangeschaft bij Lidl dan is het wellicht niet zo’n goed idee om de kaas te bewaren. Lidl roept per direct de Milbona Selection Brie de Nangis terug.

E.coli-bacterie in de brie

Lidl laat op hun website weten dat in de Milbona Selection Brie de Nangis E.coli-bacterie is aangetroffen. De E.coli-bacterie staat ook wel bekend als de poepbacterie. De E.coli-bacterie kan ouderen, kleine kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem ernstig ziek maken. Lidl drukt mensen dan ook op het hart om de brie niet te consumeren. De supermarkt raadt mensen die de kaas hebben gegeten aan om meteen contact op de nemen met hun huisarts.

Per direct teruggeroepen

De Milbona Selection Brie de Nangis met de houdbaarheidsdata 19 en 20 januari wordt per direct teruggeroepen. Tijdens een eigen onderzoek van de supermarktketen vond de producent de bacterie aan op de kaas. De brie werd verkocht in de Nederlandse en Duitse filialen van Lidl. Wel laat een woordvoerder van de supermarktketen weten dat het om een kleine partij brie gaat, die niet in alle filialen in de schappen lag. Uit voorzorg kunnen mensen de gekochte brie terugbrengen en krijgen ze het aankoopbedrag terug. Op de website van Lidl staat meer over de terugroepactie.

 

Lees ook: Recept: uienringen met bacon-roomkaasvulling

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest! 

Bron: NOS, Lidl | Beeld: Pixabay