25 maart 2016

Honing en kaneel zijn meer dan alleen zoet en lekker

Wist je dat honing al honderden jaren gebruikt wordt tegen allerlei lichamelijke ongemakken. Zo gebruikten bijvoorbeeld de oude Egyptenaren en de Grieken het al om wonden mee te behandelen. Misschien had je hier geen idee van, maar na het lezen van de mogelijkheden die je hebt met honing en kaneel, dan wil je nooit anders meer!

Waarom zou je überhaupt nog suiker willen gebruiken? In allerlei café’s en restaurants krijg je honing bij de thee geserveerd en dat heeft behalve dat het er leuk uit ziet ook nog een heel ander voordeel. Het is namelijk misschien wel de gezondste zoetmaker die er is en sowieso veel gezonder dan gewone suiker. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat honing ook een uitstekend antibioticum is? Het klinkt behoorlijk ongeloofwaardig misschien, maar toch is het zo. Honing zorgt er namelijk niet alleen voor dat we onszelf een stuk beter voelen, het helpt ook je lichaam zich in balans te houden.

Als je honing met kaneel combineert dan is de geneeskrachtige werking ervan zelfs nog sterker. Het helpt niet alleen effectief allerlei lichamelijk ongemak bestrijden, het helpt ze zelfs te voorkomen! We leggen je graag uit hoe je het kunt maken en wat je ermee kunt doen.

Het beschermt je tegen ziektes

Probeer tijdens het ontbijt voor de verandering eens honing en kaneel als beleg in plaats van hagelslag, chocopasta of jam. Je kunt je hiermee namelijk beschermen tegen bepaalde ziektes en het risico op hartaanvallen verminderen.

Infecties genezen sneller en je galblaas wordt versterkt

Het zorgt ervoor voor dat infecties sneller genezen en het maakt de galblaas sterker. Lees op de volgende pagina waar het nog meer goed voor is.

Het helpt je om sneller af te vellen en het maakt je immuunsysteem sterker

Geloof het of niet, maar de mix van honing en kaneel helpt je daadwerkelijk om sneller af te vallen en tegelijkertijd helpt het je immuunsysteem te versterken en het is ook een uitstekende afweer tegen bacteriën. Je stofwisseling wordt erdoor versneld en dat komt het afvallen absoluut ten goede.

Het helpt tegen spierpijn en gewrichtspijn

Als je wat honing en kaneel door gekookt water mengt dan krijg je een mengsel dat goed werkt tegen spierpijn, ontstekingen in je lichaam en chronische artritis.

Verlaag je cholesterolgehalte

Verlaag je cholesterolgehalte aanzienlijk door een mengsel van 1 eetlepel honing en 3 theelepels kaneel.

Het helpt tegen verkoudheid en griep

De combinatie van honing en kaneel helpt ook bij de genezing van verkoudheid en griep, het verzacht je keel en het opent je verstopte neus.

Bron: Health Unlocked, Benefits of Honey | Beeld: Pexels