Christel

Over die jam hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken

De meeste koelkasten staan tjokvol met etensresten, melkproducten en vleeswaren. Hoewel de koeling ideaal is om het restje kip van eergisteren in te bewaren, is het niet altijd verstandig om ‘m te lang in de koelkast te bewaren.

Eten weggooien is altijd zonde. Zodra je een restje eten overhebt, belandt dit vaak in een Tupperware bakje in de koelkast. Drie dagen later wordt het hoogtijd om het restje eens op te eten, maar is-ie dan nog wel goed? Uiteraard kun je erachter komen door even een klein hapje te nemen van het of eraan te ruiken. Maar om je voedselvergiftiging te besparen hebben we voor je op een rijtje gezet hoelang je eten over het algemeen kunt bewaren. 

  • Zelfgemaakte guacamole: 1 tot 2 dagen
  • Rauw vlees: 1 tot 2 dagen
  • Geopende fles wijn: 1 tot 3 dagen 
  • Gesneden citroenen: 2 tot 3 dagen
  • Soep: 2 tot 4 dagen
  • Stoofpotje: 2 tot 4 dagen
  • Gebakken kip: 3 tot 4 dagen
  • Gebakken vis: 3 tot 4 dagen
  • Gebakken hamburgers: 3 tot 4 dagen
  • Steaks: 3 tot 4 dagen

Pagina 1/2