Robby

Eet het velletje gewoon op voortaan, het is naast lekker ook nog gezond!

Veel mensen pulken het velletje van hun kip er zorgvuldig af als ze een kippenpoot voorgeschoteld krijgen. Het knapperige, smaakvolle vel wordt aan de zijkant van het bord geschoven en alleen het witte vlees wordt opgegeten.

Hartstikke zonde, want het velletje is juist het allerlekkerst van de hele kip! Alle smaak gaat in het vel zitten als je een kip braadt of bakt, wij zijn er in ieder geval gek op! Maar het velletje van een kippenpoot is toch heel ongezond? Dat hebben wij in ieder geval wel eens gehoord… Veel mensen die op hun gezondheid of gewicht letten laten het velletje van de kip ook links liggen, want het zou te vet zijn en slecht voor je cholesterol. Goed nieuws voor de kipliefhebbers, want hier is niks van waar! Het vel van de kip bevat goede vetten die goed zijn voor je hart en bloedvaten. Zo zit er een grote hoeveelheid omega-6 vetzuren in kip. Dit vet helpt juist tegen een hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol. De volgende keer wanneer je een lekker kippetje maakt hoef je je dus niet schuldig te voelen wanneer je ook het vel opeet!

Beeld: Videostill