Naomi

Zo houd je je uien, aardappels en ander eten mooi vers

Niks zo vervelend als inkopen doen en dan tot de realisatie komen dat het eten niet meer goed en vers is. Bedorven uien, uitgelopen aardappels, we kennen het allemaal. Gelukkig is dat door deze tips nu verleden tijd. Het is allemaal heel makkelijk en zo gepiept. Probeer het maar!

  • Uitgelopen aardappels zijn heel frustrerend. Gelukkig is het heel makkelijk op te lossen door een appel bij je aardappels te bewaren. hierdoor blijven die uitlopers langer weg.
  • Iets wat je juist niet bij de aardappels moet bewaren zijn uien. Veel mensen bewaren die twee in dezelfde bak en dat zorgt ervoor dat de uien sneller bederven. Zorg er dus voor dat die etenswaren een eindje bij elkaar vandaan liggen. Uien kunnen op een goed geventileerde plek, ver weg bij de aardappels, wel 2-3 maanden goed blijven.
  • Schimmel in je koelkast verspreid zich snel. Zorg er dus voor dat je de koelkast eens per maand schoonmaakt, dan blijft je eten ook lekker vers.
  • Ligt er een stuk fruit in de fruitschaal bijna te bederven? Haal dat stuk er dan uit. Schimmel steekt andere fruitsoorten aan, waardoor die ook sneller bederven.
  • Bewaar kaas in een stukje kaas- of bakpapier in plaats van vershoudfolie. De kaas blijft dan langer goed. Als je bang bent dat je kaas dan juist uitdroogt smeer je kaas dan in met een beetje boter.
  • Heb je je kruiden net geoogst en wil je ze bewaren? Doe ze in een ijsblokjesvorm en doe er wat olie bij. Bevries het en pak zo’n olieblokje als je het nodig hebt. Ideaal!
  • Als je je sla langer goed wilt houden kan dat door een stuk keukenpapier op de sla te leggen en dat vervolgens te omhullen met vershoudfolie. Het papier neemt het vocht op, waardoor je sla langer goed blijft.
  • Heb je een blikje maïs geopend maar krijg je het niet allemaal in 1 keer op? Geen probleem! Bewaar de inhoud van het blikje in een afgesloten bakje. Als je het namelijk in het blikje laat zitten krijgt het eten een bliksmaak.
  • Stop tomaten niet in de koelkast! Onrijpe tomaten bewaar je met het kroontje naar beneden in een papieren zak of in een doos op een koele plek. Wil je juist dat ze sneller rijpen? Bewaar ze dan bij fruit. Tomaten die al goed zijn leg je gewoon ergens op kamertemperatuur en bij de zon weg.

Bron: Culy | Beeld: pexels