5 dingen die je moet weten als je bevroren fruit in je baksels gebruikt

 bevroren
Net zo gezond en net zo lekker

Bevroren fruit is net zo gezond als vers fruit en vaak ook goedkoper. Wanneer je gaat bakken kun je dan ook prima bevroren fruit gebruiken, maar je baksels kunnen er wel wat wateriger door worden. Gelukkig zijn er trucjes waardoor je muffins, taarten of cakes niet waterig worden.

Houd hier voortaan rekening mee.

Aanpak
Voordat je aan het bakken slaat met bevroren fruit moet je in gedachten houden dat je bevroren fruit anders moet behandelen dan vers fruit. Lees snel de vijf onderstaande tips om te zorgen dat je lekkernij heerlijk wordt.

Houd het bevroren
Het is verleidelijk om je fruit eerst te laten ontdooien voordat je het door het beslag doet. Bewaar je fruit echter in de vriezer tot je het echt nodig hebt. Ontdooid fruit voegt al meteen extra vocht aan je cake of taart toe, waardoor je beslag al meteen waterig is of wordt.

Gebruik bloem
Zoals we al zeiden bevat bevroren fruit veel water. Hierdoor ‘zinkt’ het snel naar de bodem van je muffin of cake. Dit kun je gelukkig voorkomen door je bevroren fruit door bloem te rollen. Het bloem neemt het overtollige vocht op, waardoor je fruit niet naar beneden zakt in je baksel. Bovendien wordt je cake niet te waterig. 

Voeg baktijd toe
Doordat bevroren fruit de temperatuur van je baksel laat dalen, in tegenstelling tot vers fruit, heeft je baksel net wat meer tijd in de oven nodig. Verleng je baktijd met 5 á 10 minuten om hetzelfde resultaat te krijgen als wanneer je zou bakken met vers fruit.

Voeg verdikkingsmiddelen toe
Voeg een snuf maizena of tapioca toe om je cake meer volume te geven. Heb je voor het recept sowieso al een verdikkingsmiddel nodig? Voeg dan een beetje extra toe.

Bak een ‘open taart’
Een korst bovenop je taart kan er leuk uitzien en ook nog eens lekker, maar het komt je baksel niet per se ten goede als je met bevroren fruit bakt. Als je dit niet doet, kan het overtollige vocht van het fruit nog verdampen, heb je wel een korst op je taart? Dan kan het vocht niet weg. 

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: How To | Beeld ter illustratie

Like Kookfans op Facebook!

Vond je dit leuk? Meer weten? Volg ons op Facebook!

Heb ik al gedaan
error: Deze functie is uitgeschakeld