Sabine

Deze zoete aardappeltaart is heerlijk

Het is niet het eerste ingrediënt waar je aan denkt wanneer je en taart wilt bakken, maar zoete aardappel is net dat ene wat je taart een bijzondere twist kan geven. Houd jij wel van een beetje experimenteren in de keuken? Geef deze taart dan eens een kans.

Dit heb je nodig:

  • 300 gram ontpitte dadels
  • 180 gram amandelen
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 2 grote zoete aardappelen
  • 100 gram lichte bruine suiker
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gember
  • snufje nootmuskaat
  • snufje zout
  • 4 grote eieren
  • 340 gram gecondenseerde melk

Zo maak je het:

  • Doe de amandelen en dadels beide in water en laat ze weken. De amandelen moeten minstens 4 uur weken en de dadels maar 10 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 190 graden en doe hier de zoete aardappels in. Laat dit in een uur in de oven garen. Maak ondertussen de korst.
  • Giet het water van de amandelen en dadels na het weken af en doe de ingrediënten, samen met de kokosolie, in een keukenmachine. Zet de keukenmachine aan tot de amandelen en dadels fijn zijn.
  • Haal een taartvorm tevoorschijn en doe hier het amandelmengsel in. Gebruik de achterkant van een lepel om het te verspreiden. Zorg dat het mengsel ook omhoog tegen de kanten van het bakblik zit. Zet het daarna in de koelkast.
  • Laat de zoete aardappel na het bakken eerst afkoelen. Snijd deze daarna doormidden en gebruik een lepel om de zoete aardappel uit het jasje te scheppen. Doe de zoete aardappel daarna in een keukenmachine en pureer tot zoete aardappel soepel is.
  • Voeg daarna de bruine suiker, vanille-extract, kaneel, gember, nootmuskaat, zout, eieren en gecondenseerde melk toe en zet de keukenmachine opnieuw aan tot alle ingrediënten zijn vermengd.
  • Schenk dit mengsel daarna in de taartvorm. Zorg ervoor dat het zoete aardappelmengsel niet boven de korst komt. Wat van het zoete aardappelmengsel over? Schenk het dan in een ramekin en bak mee in de oven.
  • Plaats de taart daarna in de oven en bak tot de bovenkant droog is. Dit duurt ongeveer 45 minuten.
  • Laat voor het serveren de taart eerst afkoelen.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: The Kitchn | Beeld: Videostill YouTube PhillyboyJayCookingShow1