Sabine

Dit superheldenontbijt is brandstof voor de hele dag

Die Gordon Ramsay weet wel wat koken is. Hoewel niet alleen de kookkunsten van Gordon in zijn kookprogramma’s naar voren komen, maar ook zijn uitgebreide vocabulaire van scheldwoorden, weet de kok toch echt de heerlijkste creaties te bereiden. De chefkok is gelukkig echt de beroerdste niet en deelt zijn recept voor het superheldenontbijt.

Dit ontbijt doet je meteen watertanden.

Stevig ontbijt
Wie weleens een bezoekje aan Engeland heeft gebracht, weet dat de Britten graag een stevig ontbijt achter de kiezen hebben voordat ze de deur verlaten. Bacon, eieren, bonen: het gaat er allemaal in. Het superheldenontbijt van Gordon heeft hier wel wat van weg, maar hij geeft het klassieke ontbijt een superheldenupdate: aardappelpannenkoekjes met ei en geglazuurde bacon.

Dit heb je nodig:

  • 10 middelgrote aardappelen
  • 1 ui
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • cayennepeper
  • 2 klontjes boter
  • 5 eieren
  • 6 lange plakken ontbijtspek
  • 1 flinke eetlepel bruine suiker

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen. Rasp de aardappelen en ui daarna en doe de rasp in een vergiet.
  • Voeg zout, peper en cayennepeper naar smaak toe en giet een flinke scheut olijfolie over de rasp.
  • Gebruik de handen om het geheel om te scheppen en knijp daarna zoveel mogelijk vocht uit de rasp.
  • Zet een grote ovenbestendige koekenpan op middelhoog vuur en verwarm een flinke scheut olijfolie. Voeg het aardappel-uimengsel toe wanneer de olijfolie goed is verwarmd. Gebruik een houten lepel om het mengsel gelijkmatig over de pan te verdelen en druk het aan.
  • Snijd een klontje boter in kleine stukjes en verdeel de stukjes boter langs de zijkanten van de aardappelpannenkoek.
  • Laat de aardappelpannenkoek een paar minuten garen. Plaats daarna een groot bord bovenop de pan en draai de pan om. Laat daarna de aardappelpannenkoek terugglijden in de pan zodat ook de andere kant kan garen.
  • Breek 5 eieren bovenop de aardappelpannenkoek en sprenkel hier nog wat cayennepeper over.
  • Plaats de koekenpan daarna in de voorverwarmde oven en laat de eieren in 6 tot 8 minuten gaar worden. Bak ondertussen de bacon.
  • Plaats een koekenpan op het vuur en doe hier een klontje boter en bruine suiker in. Voeg peper en zout toe naar smaak. Doe de bacon in de pan en draai dit om zodra de onderkant knapperig is. Laat daarna de andere kant knapperig worden.
  • Haal de aardappelpannenkoek met daarop de eieren uit de oven zodra deze gaar is en laat dit op een bord glijden. Verdeel de bacon hierover en serveer direct.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Shortlist | Beeld: Videostill YouTube Gordon Ramsay