Desy

De lekkerste pastasaus maak je zelf!

We zijn er allemaal schuldig aan; een heerlijke pasta maken en dan een pastasaus uit een potje gebruiken. We snappen het: soms heb je gewoon geen zin of tijd om de saus zelf te maken. Maar wist je dat het helemaal niet zoveel tijd hoeft te kosten? En het is écht veel lekkerder dan saus uit een potje!

Voor de lekkerste pastasaus aller tijden heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 selderijstengels, gesnipperd
  • 50 ml wodka
  • 1 citroen, geperst
  • 400 gram gepelde tomaat
  • hete saus (tabasco)
  • zout en peperZo maak je het:

Verhit olie in een pan en voeg de ui, knoflook en selderij toe. Bak even mee en breng op smaak met zout en peper. Voeg de wodka en het citroensap toe. Voeg het blik gepelde tomaten toe en roer goed door elkaar. Drup een paar druppels tabasco in de pan en laat eventjes koken. Doe de saus in een blender en mix alles goed door elkaar. Tip: wil je graag een romige pasta? Voeg dan een beetje crème fraîche toe aan de blender. Een handjevol basilicum kan ook heel lekker zijn!