Maayke

Deze appeltaart-rolletjes zijn om van te dromen

Wil je een keer in de ochtend iets anders eten én ben je gek op appeltaart? Dan moet je echt een keer deze heerlijke appeltaart-rolletjes proberen. Je hebt ze binnen een paar minuten op tafel staan en ze smaken verrukkelijk!

Wat heb je nodig?

  • 10 plakjes wit (casino)brood
  • 2 appels
  • 10 gram bloem
  • 2 theelepels kaneel
  • 175 gram suiker
  • een snufje nootmuskaat
  • 100 gram gesmolten boter

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil allereerst de appels en snijd ze in kleine blokjes. Wil je de appel liever met schil gebruiken? Was ze dan eerst op déze manier.
  • Meng de appels met het bloem, 1 theelepel kaneel, 75 gram suiker en nootmuskaat. Zet het even apart.
  • Snijd de korsten van het brood en rol het brood plat met een deegroller. Meng in een klein kommetje 100 gram suiker met een theelepel kaneel. Zet in een ander kommetje de gesmolten boter apart.
  • Schep twee eetlepels van het appelmengsel in de lengte van het brood. Rol vervolgens het brood op tot een rolletje waarbij de vulling in het midden blijft zitten.
  • Haal de rolletjes eerst door het kommetje met gesmolten boter en vervolgens door het kommetje met de gemixte suiker en kaneel.
  • Bak de rolletjes in 15 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Serveer ze warm. Eetsmakelijk!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: With Spend Pennies |Beeld: videostill