Kookfans

Smakelijke gebakken rijst, maar dan gezond!

Gebakken rijst is zo’n beetje de basis van de heerlijke Chinese keuken. Maar is het ook goed voor je? Helaas niet zo. Jammer dat dat vaak zo is met etenswaren die lekker zijn. Dus, als je probeert wat gezonder te eten, maar eigenlijk niet alle lekkere dingen daarvoor opzij wilt zetten, dan komt dit overheerlijke recept als geroepen!

Onze gebakken rijst uit dit recept heeft alle smaak die de normale gebakken rijst ook heeft, maar dan gezonder. Het is namelijk gemaakt van quinoa, een ‘superfood’. Quinoa bevat veel minder vetten en calorieën dan witte rijst. Quinoa is een van het weinige écht natuurlijke voedsel waarvan wordt gezegd dat deze volledig proteïnerijk is. De rijst vervangen door quinoa is dus een win/win situatie. Wel de smaak, niet de calorieën. Daar houden we van!

Op de volgende pagina het recept en een volledige bereidingsinstructie.


Pagina 1/2