Desy

Gehaktballen met een Italiaans tintje

Gehaktballen staan in menig Nederlands huishouden erg vaak op het menu, al dan niet in een lekker sausje of met een heerlijke jus. Vaak doen we niet zoveel met de gehaktballen of volgen grootmoeders’ recept op. Maar je kunt zoveel met met je gehaktbal! Deze Italiaanse versie van de gehaktbal zal je stijl achterover doen slaan!

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

Gehaktballen:

  • 1 plakje witbrood in stukjes gescheurd
  • 1 ui
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ei
  • 50 gram peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel zwarte peper
  • 1,5 eetlepel olijfolie

Saus:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 700 gram tomaten passata
  • 60 ml water
  • 1 rode peper
  • 3 theelepel Italiaanse kruiden
  • Zout en peper

  • Pagina 1/2