Robby

Deze heerlijke boterkoekjes zijn in een halfuurtje klaar om op te eten!

Koekjes in alle soorten en maten, het maakt ons niet uit: wij lusten ze allemaal! Daarom verblijden we je graag regelmatig met heerlijke recepten voor zelfgebakken koekjes!

Boterkoekjes

Wat is er nu lekkerder dan zelfgemaakte koekjes? Het hele huis vult zich met de zoete geuren en jij staat watertandend voor de oven. Het is alleen een enorm gedoe om koekjes te bakken. Deeg maken, kneden, rollen en als je 1 schepje teveel van iets ergens bijgooit mislukken ze allemaal. Met dit recept zijn al je koekjes-problemen verleden tijd! En het mooie is dat je er maar 3 ingrediënten voor nodig hebt. Wel de lusten, niet de lasten zullen we maar zeggen! Kijk snel op de volgende pagina voor het simpele recept!

Wat heb je nodig voor deze hemelse koekjes?

  • 250 gram roomboter (op kamertemperatuur, dus van tevoren uit de koelkast halen!)
  • 225 gram bloem
  • 150 gram suiker

Hoe maak je het?

Makkelijk! Verwarm de oven voor op 180 graden. Vervolgens klop je de boter los met een keukenmachine of mixer. Voeg de suiker toe en mix alles tot een glad geheel. Voeg vervolgens in delen de bloem toe en roer dit langzaam met een spatel door de botermix. Het deeg zal heel zacht zijn maar dat is prima! Maak bolletjes van het deeg ter grootte van een walnoot en druk deze bolletjes voorzichtig plat. Plaats de bolletjes op een ovenplaat bekleed met bakpapier. Bak de koekjes ongeveer 18 minuten en check regelmatig of ze niet verbranden. Als ze lichtbruin worden aan de randjes zijn ze klaar!

Serveertip: smeer wat Nutella of jam op de bovenkant van de koekjes! 

Beeld: Pexels