Zin in wat makkelijks vanavond? Maak dan een heerlijke ovenschotel met courgette en kaas!

Ingrediënten
  • 2 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 3 gele courgettes, in stukjes gesneden
  • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels melk
  • 415 gram geraspte jong belegen kaas
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • 85 gram boter, gesmolten
Robby
60 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 3 gele courgettes, in stukjes gesneden
  • 1 kleine ui, in blokjes gesneden
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 2 eetlepels melk
  • 415 gram geraspte jong belegen kaas
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels bloem
  • 1/4 theelepel zout
  • 1/4 theelepel gemalen zwarte peper
  • 85 gram boter, gesmolten

Ook zo gek op ovenschotels? Probeer deze met courgette dan eens!

De ovenschotel is één van de makkelijkste gerechten die je kan maken, het enige wat je hoeft te doen is ingrediënten een beetje voorgaren, alles in een schaal gooien en de oven inschuiven. Na een tijdje wachten heb je een heerlijk smaakvol en voedzaam gerecht op tafel, wat wil je nog meer? Je kan ontzettend improviseren met een ovenschotel, het is bijvoorbeeld ideaal voor kliekjes of als je de voorraadkast en koelkast eens leeg wilt maken. De meeste dingen smaken prima bij elkaar met een lekkere lading gesmolten kaas erover. Deze variant met courgette is om je vingers bij op te eten.

Een lekkere ovenschotel is nooit weg, zeker met de wat lage temperaturen kan je wel een stevige maaltijd gebruiken. Als bijkomend voordeel heeft een ovenschotel ook nog eens dat het nauwelijks bereiding en afwas met zich meebrengt, wij zijn overtuigd!

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 190°C.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de gele courgette en de ui tot ze gaar zijn, ongeveer 10 minuten. Roer af en toe.
  • Meng, terwijl je de courgette bakt, de eieren, melk, 140 gr jong belegen kaas, suiker, bloem, zout en zwarte peper in een grote kom.
  • Roer het courgettemengsel en de gesmolten boter erdoor, en giet alles in een ovenschotel.
  • Strooi de resterende kaas hier overheen. Bak in de voorverwarmde oven totdat de vulling van de ovenschotel is gestold en de kaas knapperig en bruin begint te worden, 35 tot 45 minuten.
  • Laat 15 minuten staan voor het serveren.

Lees ook: Snijd je stokbrood op deze manier en voorkom platgedrukte en kapotte plakjes

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill