Robby

Lekker, simpel en smaakvol: deze makkelijke quiche!

Een hartige taart maak je meestal van bladerdeeg of hartige taart-deeg, maar wij hebben een heerlijk recept voor je waarbij je voor de verandering eens croissantdeeg gebruikt.

Het effect is een heerlijk luchtige taart die je makkelijk klaarmaakt en die ook nog eens supersnel klaar is. Dus, wat let je nog? Duik die keuken in!

Wat heb je nodig? 

  • 1 blik croissantdeeg
  • 100 ml creme fraiche
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 1 theelepel oregano
  • handje geraspte kaas
  • 1/4 theelepel chili

Hoe maak je het?

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Snijd de tomaten in plakjes en verwijder de zaadjes. Snijd de rode ui in ringen.
  • Leg het croissantdeeg op een bakplaat met bakpapier. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en verdeel vervolgens lekker wat creme fraiche over het deeg.
  • Vouw de randjes van het deeg een beetje naar binnen.
  • Strooi vervolgens een beetje geraspte kaas  over het deeg en leg vervolgens de plakjes tomaat en de rode ui op het croissantdeeg.
  • Als laatste even afmaken met de oregano en de chili. Zet het hartige taartje voor circa 14 tot 16 minuten in de oven totdat hij mooi goudbruin is geworden.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Lekker&Simpel | Beeld: Pixabay