Deze wortelstamppot is zo simpel om te maken en echt overheerlijk!

Desy
30 min.
4 - 6 pers.
Ingrediënten
  • 800 gram aardappelen
  • 800 gram wortels
  • 3 uien
  • 500 milliliter halfvolle melk
  • 4 eetlepels mayonaise
  • Peper naar smaak

Heerlijke stamppot met wortelen!

De meeste mensen zijn wel bekend met stamppotten met andijvie, spinazie en boerkenkool, maar heb je wel eens een lekkere stamppot met worteltjes gegeten? Hartstikke lekker, snel klaar en ook nog eens super gezond!

Zo maak je het:

  • Schil de aardappelen en snijd deze in stukken.
  • Maak de wortelen schoon (je kunt ze beter schoon schrobben dan ze schillen) en snijd ook deze in stukken.
  • Schil de ui en snipper deze in kleine stukjes.
  • Vul een ruime pan met water en doe hier een snufje zout in.
  • Doe de aardappelen, wortelen en ui en in de pan en breng het water aan de kook op hoog vuur.
  • Draai het vuur laag zodra het water begint de koken en laat de aardappelen, wortelen en uien in 20 minuten gaar worden.
  • Giet dan alles af en pureer het geheel met een stamper. Roer de melk en de mayonaise door de stamppot heen en breng het op smaak met peper en zout.
  • Serveer met bijvoorbeeld rookworst of een lekkere gehaktbal.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Ellywa, wikimedia commons