Desy
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 160 gram amandelmeel (of maal zelf witte amandelen)
  • 160 gram poedersuiker
  • 2 eiwitten
  • 1 theelepel amandelextract (of amandellikeur)
  • Spuitzak
  • Gladde spuitmond
  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Zelfgemaakte bitterkoekjes zijn nog lekkerder!

Wij houden heel erg van bitterkoekjes, maar wisten tot voor kort niet dat je ze eigenlijk heel makkelijk zelf kunt maken! Toch kan dat wel en heb je er zelfs maar vier ingrediënten voor nodig! Wij hebben vandaag het recept voor je; super makkelijk en heel snel klaar.

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng het amandelmeel en de poedersuiker door elkaar.
  • Klop de eiwitten los met een vork en meng dit door de amandelmix met poedersuiker.
  • Meng tot een glad geheel. Doe het beslag in een spuitzak en gebruik een ronde, gladde spuitmond om te koekjes te spuiten.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en spuit hierop de koekjes.
  • Om de koekjes wat platter te maken kun je voorzichtig met een natte vinger de koekjes wat platter drukken.
  • Bak de bitterkoekjes in de voorverwarmde oven in circa 15 minuten gaar.
  • Laat ze afkoelen en serveer direct.
  • Je kunt ze ook bewaren in een luchtdichte trommel; ze zijn dan een paar dagen houdbaar. Eet smakelijk!

Lees ook: Maak vanavond deze heerlijke romige pasta met garnalen

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: videostill, Alveoli BreadlLab