Ingrediënten
  • 1 groot stuk gefileerde kipfilet
  • 2 gekookte eieren
  • 4 plakken spek
  • 2 grote plakken ham
  • 2 plakken kaas
  • 1 gesneden ui
  • Scheutje olie
  • Kopje witte wijn
  • Snufje zout
  • Touw of draad dat geschikt is voor koken
Christel
120 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 groot stuk gefileerde kipfilet
  • 2 gekookte eieren
  • 4 plakken spek
  • 2 grote plakken ham
  • 2 plakken kaas
  • 1 gesneden ui
  • Scheutje olie
  • Kopje witte wijn
  • Snufje zout
  • Touw of draad dat geschikt is voor koken

Iedere vleesliefhebber moet dit een keer geprobeerd hebben!

Voor iedereen die gek is op kaas, spek, kip of ham is dit gerecht pure euforie voor de smaakpapillen. Je draait het zo in elkaar en daarna is het slechts een kwestie van bakken in de oven. Iedereen kan dit maken!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Leg de kipfilet op een schoon snijplank. Bedenk de kipfilet vervolgens met de spek.
  • Bedenk de spek vervolgens met de plakken kaas.
  • Leg daar vervolgens ham op.
  • Pak de twee gekookte eieren en leg deze op de ham.
  • Rol het geheel vervolgens op, maar let erop dat de eieren er niet uitvallen.
  • Bind het geheel vast met een stuk touw, zodat je vlees opgerold blijft.
  • Doe de kip vervolgens in een ovenschaal waar je ook de wijn inschenkt en de gesneden ui in doet.
  • Bak de kip gaar in 55 minuten.

Lees ook: Maak deze gevulde paprika’s heel makkelijk in de Airfryer

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Josean MG | Beeld: Videostill