Sabine

Deze hartige taart is licht en lekker!

Tegenwoordig zie je de meest mooie recepten voorbij komen op Facebook en in andere media. Heel leuk en aardig, maar de meeste van die prachtige gerechten zijn knap lastig klaar te maken. Voor deze courgettetaart geldt dat gelukkig niet!

Dit heb je nodig:

  • 400 gr. courgette in lange, dunne plakken
  • 100 gr. courgette in blokjes
  • 500 gr. gekookte rijst
  • Zout en peper
  • 3 eieren
  • 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas
  • 120 gr. mozzarella
  • 150 gr. ham

Zo maak je het:

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Was je courgette goed en snijd deze in de lengte in dunne plakken. Doe deze plakken vervolgens in een grillpan met en gril ze aan beide kanten.
  • Kook de rijst volgens de verpakking en voeg hier zout en peper naar smaak toe wanneer je rijst klaar is. Meng vervolgens ook een ei en Parmezaanse kaas door je rijst.
  • Bedek een ringvormige bakvorm zoals een tulband met de courgettereepjes. Doe dit op zo’n manier dat ze een bloem vormen en dat de plakjes over de buitenrand hangen.
  • Vul de vorm vorm met de helft van je rijst. Vorm met een lepel een geul in de rijst, vul deze vervolgens met in blokjes gesneden mozzarella en stukjes ham. Ook de courgetteblokjes doe je in de geul. Doe daarna de rest van je rijst in de bakvorm en druk dit goed aan.
  • Vouw nu de courgettereepjes die over de rand hingen over de rijst heen.
  • Plaats je bakblik in de oven en laat dit 25 minuten garen.
  • Haal daarna je taart uit de oven en laat het eerst even afkoelen. Draai daarna je courgettetaart om op een bord.

Wil jij op een andere manier creatief doen met courgette? Dan bevallen deze recepten je wellicht ook:

Bron: Heerlijkerwijs.  Beeld: Videostill Heerlijkerwijs