Desy

Deze pastataart ziet er prachtig uit en is heerlijk!

Zin in een stevige maaltijd die er ook nog eens mooi uit ziet? Probeer deze pastataart dan eens! Hij is niet alleen heerlijk van smaak ziet er door zijn taartvorm ook nog eens fantastisch uit. Dit kun je je visite wel voorschotelen!

Een lekkere spaghetti of penne is natuurlijk heerlijk, maar zo’n schep pasta met een lepel saus ziet er vaak niet zo aantrekkelijk uit. Dat is verleden tijd met dit recept, want deze pasta maak je namelijk in de vorm van een taart! Smaakt heerlijk én ziet er goed uit! Met dit recept kun je dus wel voor de dag komen. Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram penne
  • 200 gram ricotta
  • 500 gram rundergehakt
  • 600 ml passata
  • 1 grote rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 bol mozzarella

Zo maak je het:

  • Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. Verhit olie in een wok op hoog vuur. Voeg hier de fijngesneden ui en knoflook aan toe en bak deze bruin.
  • Neem het gehakt en rul het in de pan gedurende 6-8 minuten. Voeg de passata toe en strooi hier zout, peper en paprikapoeder overheen.
  • Voeg daarna twee eetlepels mosterd toe en roer het geheel goed om. Laat de saus ongeveer een kwartiertje pruttelen. Doe de gekookte pasta in een kom en strooi hier olijfolie en parmezaanse kaas overheen.
  • Neem een taartvorm en zet de stukjes penne rechtop in de taartvorm. Smeer hier de ricotta overheen en bedek met pastasaus.
  • Snijd de mozzarella in plakjes en leg dit over de taart heen. Zet de taart 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C et voilá, klaar is je pastataart!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Videostill