Robby
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1-2 tenen knoflook
  • 50 gram boter
  • 1 ciabatta (een grote)
  • Een handje geraspte kaas
  • Snufje peper en zout naar smaak

Genieten geblazen met dit kaas-knoflookbrood!

Brood is een onmisbaar product, zowel in de Nederlandse keuken als over de rest van de wereld. Wij zouden niet weten wat we zonder brood zouden moeten, we eten het bij bijna elke maaltijd. Wist je dat de geschiedenis van brood teruggaat tot maar liefst 30.000 jaar geleden? Het ontstond toen er voor het eerst graankorrels werden gekneusd met een steen en gemengd met water, zodat er een soort pap ontstond. 

Deze pap werd gekookt, gedroogd in de zon of gebakken of stenen uit het vuur.

Geschiedenis

Egypte wordt meestal gezien als de oorsprong van gerezen brood. Toen de kwaliteit van het graan het toeliet kon men in Europa op grote schaal brood gaan bakken. In de 12e eeuw werd brood de basis van het volksvoedsel. Naast het luxe brood, het wittebrood of herenbrood van wit tarwebloem, waren er broodsoorten waarin ook rogge verwerkt was. Arme mensen aten doorgaans brood of koek dat helemaal geen tarwe bevatte, maar rogge, haver, gierst of boekweit! Kunnen we ons nu ook niet meer voorstellen, gelukkig maar. Gelukkig kunnen wij nu genieten van dit heerlijke kaas-knoflookbrood.

Zo maak je het:

  • Smelt de boter.
  • Pers een teen knoflook uit en voeg dit toe aan de gesmolten boter en meng dit door elkaar.
  • Snijd een ciabatta doormidden en smeer beide helften in met het gesmolten boter mengsel.
  • Pak het brood in een stuk aluminiumfolie in.
  • Bak het ciabattabrood afgedekt ongeveer 10 minuutjes.
  • Haal het aluminiumfolie van het brood en verdeel wat geraspte kaas over het brood.
  • Zet het brood nog een paar minuutjes onder de ovengrill en klaar!

Lees ook: Dit zijn de 8 beste dingen om te eten als je last van griep hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker&Simpel | Beeld: Wikimedia Commons