Weer eens wat anders: dit heerlijke kaas-knoflookbrood maak je makkelijk zelf!

kaas

Genieten geblazen met dit kaas-knoflookbrood!

Brood is een onmisbaar product, zowel in de Nederlandse keuken als over de rest van de wereld. Wij zouden niet weten wat we zonder brood zouden moeten, we eten het bij bijna elke maaltijd.

Wist je dat de geschiedenis van brood teruggaat tot maar liefst 30.000 jaar geleden? Het ontstond toen er voor het eerst graankorrels werden gekneusd met een steen en gemengd met water, zodat er een soort pap ontstond. Deze pap werd gekookt, gedroogd in de zon of gebakken of stenen uit het vuur. Egypte wordt meestal gezien als de oorsprong van gerezen brood. Toen de kwaliteit van het graan het toeliet kon men in Europa op grote schaal brood gaan bakken. In de 12e eeuw werd brood de basis van het volksvoedsel. Naast het luxe brood, het wittebrood of herenbrood van wit tarwebloem, waren er broodsoorten waarin ook rogge verwerkt was. Arme mensen aten doorgaans brood of koek dat helemaal geen tarwe bevatte, maar rogge, haver, gierst of boekweit! Kunnen we ons nu ook niet meer voorstellen, gelukkig maar. Gelukkig kunnen wij nu genieten van dit heerlijke kaas-knoflookbrood, kijk voor het recept op pagina 2.


Pagina 1/2

Like Kookfans op Facebook!

Vond je dit leuk? Meer weten? Volg ons op Facebook!

Heb ik gedaan
error: Deze functie is uitgeschakeld