Sabine

Dit is echt superlekker!

De fanatieke tosti-eter weet dat de simpele tosti met ham en kaas nooit onderschat mag worden. Maar iedereen weet ook dat een beetje variatie nooit verkeerd is. Hoogtijd om daarom eens deze Italiaanse mozzarellatosti te proberen. Het is iets meer werk dan een normale tosti, maar we vertellen je dat het absoluut de moeite waard is.

Dit heb je nodig:

  • 4 plakken wit brood
  • 150 gram buffelmozzarella
  • 2 eieren
  • 1 theelepel melk
  • 130 gram bloem
  • 150 gram paneermeel
  • olie om te frituren
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Snijd de korsten van het brood af. Beleg twee boterhammen met twee dikke plakken mozzarella en dek het af met de andere boterhammen. Variatietip: je kunt de boterhammen ook eerst besmeren met wat bechamelsaus of beleggen met een plakje ham.
  • Doe de bloem in een diep bord en doe daarna de boterhammen in het bord en bestrooi rijkelijk met bloem tot de boterhammen volledig in bloem zijn bedekt.
  • Klop de eieren los en doe dit samen met de melk in een kom. Roer tot de melk is vermengd met de geklutste eieren.
  • Doe de boterhammen daarna in de eieren tot het brood het ei heeft opgenomen.
  • Doe de paneermeel in een ander diep bord en doe als laatst de boterhammen hierin tot ze volledig zijn bedekt met paneermeel.
  • Verwarm de olie in een diepe pan. Leg het broodje voorzichtig in de olie wanneer de olie warm is. Pas op voor spetters! Frituur daarna twee minuten aan elke kant.
  • Leg de tosti daarna even op wat keukenpapier zodat het wat kan uitlekken. Serveer daarna direct.

Wil je dit nog eens lezen? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Petite Cook | Beeld: Videostill