Naomi

Heb jij al geraden wat er onder deze chocoladelaag zit?

Je hebt soms van die combinaties die je niet zo 1,2,3 bij elkaar zou verwachten. Deze snack is zo’n voorbeeld. Kan jij raden wat aan de binnenkant van die heerlijke chocoladelaag zit? Je moet niet gelijk schrikken en wegklikken, want deze combinatie moet je écht proberen. Het is namelijk… ontbijtspek gehuld in chocolade! Wij waren eerst ook sceptisch, maar het is superlekker!

Wie had gedacht dat we ooit nog eens ontbijtspek gehuld in chocolade zouden eten…

Wat heb je nodig? (voor 16 stukjes)

  • 16 plakken ontbijtspek, dik gesneden
  • 300 gram melkchocolade, in stukjes gehakt
  • 100 gram witte chocolade, in stukjes gehakt

Wat moet je doen?

  • Bak het ontbijtspek krokant. Dit kan in een pan, maar ook in de oven. Als er voor de oven gekozen wordt, verwarm die dan voor op 200 graden. Plaats het ontbijtspek op aluminiumfolie op een bakplaat en bak het in 15-20 minuten krokant. Plaats het spek daarna in beide gevallen op wat keukenpapier en laat het goed uitlekken.
  • Smelt de melkchocolade in de magnetron. Doe dit steeds in 30 seconden, roer het dan door en zet het opnieuw in de magnetron tot het zacht is. Zo smelt de chocolade gelijkmatig.
  • Prik het krokante spek aan een vork en haal het door de chocolade heen. Zorg dat het hele spekstuk goed omhuld is met de chocolade. Doe dit met alle spekstukken en leg ze op bakpapier om uit te harden.
  • Smelt nu ook de witte chocolade op dezelfde wijze in de magnetron. Doe een beetje op een lepel en strooi het over de in chocolade gehulde stukjes spek.
  • Zet ze 20 tot 30 minuten in de koelkast en smullen maar!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: the girl who ate everything| Beeld: Videostill YouTube TipBuzz