Desy

Je verwacht nooit wat erin zit!

Als je een chocoladetaart, -cake of brownies bakt, dan wil je natuurlijk absoluut niet dat je baksel droog uit de oven komt. Een lekker smeuïg geheel, dat is wat we het liefste willen! Als je zuurkool door je beslag mengt, wordt je taart smeuïger dan ooit tevoren!

Dit heb je nodig:

Voor de cake:

  • 160 gram margarine
  • 300 gram suiker
  • 3 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 65 cacao
  • 1,5 theelepel zout
  • 240 ml water
  • 1 eetlepel vanille
  • 100 gram zuurkool

Voor het glazuur:

  • 120 gram margarine
  • 170 gram roomkaas
  • 130 gram poedersuiker
  • 32 gram cacao
  • 1 theelepel vanille-extract

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een taartvorm in met boter of bakspray
  • Mix de margarine en de suiker met een handmixer door elkaar
  • Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen
  • Zeef de droge ingrediënten en doe dit, afwisselend met het water, bij het beslag. Voeg vanille toe en mix goed door elkaar
  • Voeg dan de zuurkool toe en mix ook dit goed door het beslag
  • Giet het beslag in de bakvorm en doe dit 30 minuten in de voorverwarmde oven
  • Maak ondertussen het glazuur door alle ingrediënten goed door elkaar te mengen. Smeer het glazuur over de afgekoelde cake.

Meer weten over rare ingrediënten? 

Bron: Food | Beeld: videostill The Stay At Home Chef