Robby

Heerlijk voor de herfstige dagen: heerlijk hartige bloemkoolsoep!

Als je denkt aan soep, dan is het eerste wat je vaak voor je ziet een blik of zo’n herkenbare plastic zak. Hartstikke lekker, maar de zelfgemaakte variant is vaak toch een stuk smaakvoller.

Alleen is soep maken niet een enorm gedoe? Vaak wel, denk maar aan een lekkere kippensoep: daar ben je wel even mee bezig. Kip bereiden, groente koken, bouillon trekken… Zo ook met een lekkere gebonden groentesoep, je staat wel even in de keuken! Maar met deze heerlijke bloemkoolsoep ben je zo klaar en je hebt een heerlijk hartige maaltijd waar je goed vol van zit. De soep zelf bevat, geloof het of niet, maar 4 ingrediënten! Het klinkt ongelofelijk dat er maar 4 benodigdheden voor zo’n smaakvol gerecht nodig zijn, maar het is toch echt zo! Je maakt je gasten er heel gelukkig mee en je portemonnee ook.

Wat heb je nodig voor deze heerlijk smaakvolle soep? Slechts 4 ingrediënten:

  • Crème fraîche
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1,5 liter groentebouillon

De soep is ontzettend makkelijk om te maken, iedereen kan dit! Begin met het aanfruiten van de gesnipperde ui in een pan met hoge rand. Doe dit op laag vuur gedurende ongeveer een kwartiertje, let erop dat de uit niet bruin wordt. Voeg na een kwartiertje de bloemkool toe en ongeveer 120 ml bouillon. Doe een deksel op de pan en stoom zo de bloemkool gedurende 15 minuten. Voeg hierna de rest van de bouillon toe en laat nogmaals 20 minuten sudderen met de deksel op de pan. Pak vervolgens een staafmixer om de bloemkool en de bouillon te mixen tot een glad geheel. Laat dit nogmaals 20 minuten sudderen, je zal zien dat de soep langzaam wat dikker wordt. Voeg op het laatst peper en zout toe aan het geheel en verdeel over de soepkommen. Maak de soep af met een lepel crème fraîche in elke kom, en je kan aan tafel! Eet smakelijk!

Beeld: Pexels