Dít is waarom je je vlees in Licor 43® zou moeten marineren!

Je krijgt er het lekkerste stukje vlees ooit van!

Houd jij wel van een stukje kip maar bak je ‘m altijd op dezelfde manier met een beetje peper en zout? Dan hebben wij nieuwe inspiratie voor je! Als je je kippetje marineert in een marinade met Licor 43, smaakt-ie lekkerder dan ooit. 

De Licor 43 zorgt voor een plakkerig en zoet stukje kip.

Dit heb je nodig:

  • 50 milliliter Licor 43
  • 10 kippenpoten of kippenvleugels
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels sinaasappelmarmelade
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel verse tijm
  • sap en schil van één sinaasappel
  • peper en zout
  • 3 centimeter verse gember

Zo maak je het:

  • Snijd de gember fijn en pers de knoflook.
  • Doe de Licor 43, de honing, de sinaasappelmarmelade, de knoflook, de tijm en de gember in een grote kom en meng het goed door elkaar totdat er een gladde en egale marinade ontstaat.
  • Rasp de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Voeg de sinaasappelrasp- en het sap toe aan de marinade en roer opnieuw goed door elkaar, Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de kip in de kom en zorg ervoor dat je de kip goed bedekt met de marinade. Dek af met huishoudfolie en zet minstens vier uren in de koelkast om te marineren.
  • Verhit boter of olie in een braadpan en braad hierin de kip goedbruin en gaar. Blijf de kip tijdens het braden insmeren met de marinade totdat alle marinade op is. Eet smakelijk!

Lees ook: Misschien een gekke combi, maar het smaakt héérlijk: witlofsalade met Licor 43

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Licor 43 | Beeld: Flickr

error: Deze functie is uitgeschakeld