Maayke

Loempia’s met een verrassende twist!

Een perfecte en makkelijke snack om zelf te maken: loempia’s. De bekende loempia is een gerecht dat onder meer in de Thaise, Indonesische en Vietnamese keuken wordt bereid. Deze lekkere filodeeghapjes kun je vullen met allerlei verschillende groenten, kip, vlees en zelfs ei. Maar onlangs kwam Margriet met een leuke variatie op de traditionele loempia, compleet met avocado dip. 

Zo uit de oven: deze bijzondere loempia’s met een zalm- en mangovulling én met avocado dip!

Voor 10 loempia’s heb je nodig:

  • 10 vellen filodeeg, ontdooid
  • 175 gram zalmfilet, in reepjes
  • sap en rasp van 1 limoen
  • fijngesneden blaadjes van 2 takjes munt
  • 1 kleine mango, in reepjes
  • anderhalf eetlepel mangochutney
  • rijstolie
  • 1 avocado

Dit is hoe je het maakt:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Voeg de zalmreepjes, mangoreepjes, mangochutney, munt en de helft van het sap en de rasp van de limoen bij elkaar in een kom.
  • Bestrijk een dunne laag rijstfolie over een filodeegvel en schep een lepel van de vulling aan de linkerkant en in het midden van het vierkante deegvel.
  • Vouw de boven- en onderkant van het deegvel over de vulling heen. Bestrijk ook de vouw die over de vulling zit en rol de loempia op.
  • Let op dat je de loempia’s met de naad naar onder legt, op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Leg op deze manier alle andere negen loempia’s in de oven, bestrijk de bovenkanten met rijstolie en bak ze 20 minuten goudbruin en knapperig. Kijk na de eerste tien minuten of het nodig is om de loempia’s nog een keer om te draaien zodat alle kanten geleidelijk goudbruin worden.
  • Maak intussen de avocadodip door een avocado te pureren en dit met de rest van het overgebleven limoensap-, de rasp en de munt te mengen.Breng het geheel op smaak met wat zout en peper. Serveer de dip samen met de zalm loempiaatjes.

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pixabay