Verras je gasten met deze overheerlijke en mooie courgetteroosjes! Lekker voor dit weekend!

Desy
Ingrediënten
  • 1 courgette
  • 1 rol bladerdeeg
  • 100 gram tijm

Prachtig mooie en heerlijke courgette roosjes!

Heb je zin om eens iets anders op tafel te zetten dan het welbekende schaaltje met kaas en worst? Of ben je op zoek naar een bijzonder lunchgerecht? Dan moet je deze courgette roosjes eens proberen te maken; heerlijk als lunch en als hapje!

Echt een feest op iedere eettafel!

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in dunne plakjes met bijvoorbeeld een kaasschaaf.
  • Vul een kom met water en een snufje zout en blancheer de courgetteschijfjes hier 1 tot 2 minuten in.
  • Prak de geitenkaas en voeg eventueel een lepel melk of water toe om het smeuïg te maken.
  • Voeg kruiden toe (tijm, peper en zout) en maak hier een mengsel van.
  • Rol het vel bladerdeeg uit en snijd in zes reepjes.
  • Smeer het geitenkaasmengsel op een reepje en leg hier dakpansgewijs courgettereepjes overheen.
  • Vouw de onderkant van het bladerdeeg dubbel over de courgette.
  • Rol op en zet in een ingevet muffinblik. Bak 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Op deze manier maak je de smeuïgste gehaktballen ooit!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: videostill