Desy

Nu vergeten we deze groente niet weer!

Met vergeten groenten doelen we op groenten die vroeger dagelijks op tafel werden gezet, maar die nu een beetje in de vergetelheid zijn geraakt. Heel jammer, want een groot gedeelte van deze groenten is hartstikke voedzaam en lekker! Neem nu knolselderij; daar kun je deze heerlijke salade mee maken! 

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 700 gram knolselderij
  • 2 zure groene appels (Granny Smith)
  • 6 eetlepels yoghurt
  • 2 eetlepels notenolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 koffielepel grove mosterd
  • 1 eetlepel peterselie, vers
  • peper
  • zout

Zo maak je het:

  • Doe het citroensap, de yoghurt, de olie, de wijnazijn en de mosterd in een kommetje. Roer goed door elkaar tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
  • Maak de knolselderij schoon en snijd deze in dunne staafjes. Blancheer de knolselderij in een ruime pan met kokend water en een beetje zout.
  • Giet de knolselderij af en laat de reepjes schrikken in ijskoud water. Laat uitlekken.
  • Schil de appelen en rasp ze grof. Meng ze met de selderij, de peterselie en met de dressing die je hebt gemaakt.
  • Breng op smaak met peper en zout en serveer met aardappeltjes en een stukje vlees.

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Libelle | Beeld: videostill