Robby
50 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 8 eieren
  • 450 gram pure chocolade
  • 220 gram ongezouten boter

Supermakkelijk te maken en smaakt heerlijk!

We kennen het allemaal, vreselijk veel zin in chocolade maar geen zin om uren in de keuken te staan. Gelukkig hebben wij de oplossing voor je! Deze chocoladetaart is namelijk super simpel; hij bevat maar drie ingrediënten! Wel de lusten, niet de lasten zullen we maar zeggen!

Deze chocoladetaart bestaat uit maar drie ingrediënten je hebt ‘m in een paar minuten klaar. De taart ziet er prachtig uit en je kan hem zo aan je gasten voorschotelen. Iedereen zal ervan smullen en jij hebt er bijna geen moeite voor hoeven doen.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de bodem en de zijkanten van een springvorm in met boter en bekleed deze vervolgens met bakpapier. Dan klop je de eieren met de mixer of in de keukenmachine totdat het mengsel minstens 2 keer zo dik is. Daarna doe je de boter samen met de chocolade in een grote glazen schaal.
  • Zet de schaal ongeveer 1,5 minuut in de magnetron totdat de ingrediënten volledig gesmolten zijn. Kijk elke 30 seconden even of de chocolade niet verbrand!
  • Meng vervolgens het chocolademengsel langzaam met de dikgeklopte eieren en roer alles met een spatel goed door elkaar.
  • Giet het beslag in de springvorm en bak de taart in ongeveer 40 minuten totdat de bovenkant heerlijk knapperig is. In het filmpje wordt alles nogmaals stap voor stap uitgelegd!

Om de taart extra speciaal te maken kun je hem versieren met wat bosvruchten. Strooi er als laatste een beetje poedersuiker overheen en dit pareltje is klaar om geserveerd te worden. Bakse!

Eet smakelijk! Vond je dit recept leuk? Dan is deze cheesecake met maar drie ingrediënten misschien ook wel wat voor jou!

Lees ook: Recept: BBQ kipfilet-hapjes uit de oven met drie ingrediënten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: YouTube The Virgin Kitchen | Beeld: Videostill YouTube