Robby

Heerlijke stroopwafeltiramisu!

Met deze winterse dagen heb je meer nodig om je warm te houden dan in de zomer, dat betekent steviger voedsel! Lekkere stampotjes, gevulde soepen en natuurlijk een heerlijk dessert.

Voor dit recept combineren we twee eetculturen met elkaar: Italiaanse tiramisu en Hollandse stroopwafels. De ideale combinatie, zo ontdekten wij bij het proeven, want óh wat is dit lekker. De stroopwafel is een echt Nederlandse lekkernij die voor het eerst werd gegeten in Gouda in de 19e eeuw. De heerlijke wafels worden van oudsher warm gegeten, zo kan je ze nu nog steeds halen bij de vele kraampjes die de Nederlandse markten rijk zijn. Tiramisu is een ontzettend populair Italiaans dessert, dat bekend staat om de heerlijke krachtige smaak. Letterlijk betekent tiramisu “Beur mij op”, wat bij ons altijd uitermate goed werkt. Moet je je voorstellen wat de combinatie van die twee doet… Kijk snel op de volgende pagina voor het eenvoudige recept!

 

Wat heb je nodig? 

  • 8-10 stroopwafels
  • 200 ml slagroom (ongeklopt)
  • 250 ml mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • half blikje gezoete gecondenseerde melk
  • circa 30 gr roomboter
  • 1 tl bruine basterdsuike

Verkruimel de stroopwafels, bijvoorbeeld met een keukenmachine. Klop de slagroom en vanillesuiker stijf en zet dit weg. Klop in een andere kom de mascarpone met kaneel en schep de slagroom door de mascarpone. Smelt hierna de basterdsuiker in een pannetje terwijl je goed roert. Voeg als de suiker gesmolten is de gecondenseerde melk toe en laat dit 5 minuten pruttelen. Blijf wel roeren! Als de karamel dik is geworden zet je het vuur uit. Maak in een glas de laagjes: Koekkruimels, mascarpone/slagroom, karamel, koekkruimels, mascarpone/slagroom. Maak het af met wat koekkruimels en een paar druppels karamel! Ziet er fantastisch uit toch?

Bron: Lekker&Simpel


Pagina 2/2