Kookfans
90 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 1/2 stokbrood
  • 300 gram spek
  • 6 eieren
  • 300 milliliter melk
  • Zout en peper
  • 5 gram geraspte kaas
  • 10 gram peterselie
  • 1 afsluitbaar zakje

Dit is echt heerlijk!

Wij houden van zelfbedachte, simpele recepten die iedereen lekker vindt. Zeker als het leuk is om te maken met de kinderen en ze het nog lusten ook. Deze hartige taart is daar een goed voorbeeld van. Je hoeft alleen maar wat spek, stokbrood, eieren en kaas in een afsluitbaar zakje te doen en je maakt een heerlijk gerechtje voor het ontbijt of de lunch!

Zo maak je het:

  • Snijd het stokbrood in kleine stukjes.
  • Zet een pan op het vuur en bak 3/4e van het spek heel lichtjes aan. De rest van het spek kan je later toevoegen.
  • Mix de eieren, melk en wat zout en peper door elkaar heen
  • Doe het stokbrood in de zak en voeg de eiermix toe.
  • Doe de net gebakken stukjes spek en geraspte kaas in de zak.
  • Doe de zak goed dicht en schud de ingrediënten door elkaar. Leg de zak nu 30 minuten in de koelkast.
  • Na 30 minuten leeg je de zak in een bakvorm en top je het af met wat kaas en de ongebakken spekjes of ham. Bak  25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Laat hem 5 minuten afkoelen en eet smakelijk!

Lees ook: Te veel gegeten? Déze tips verminderen je volle gevoel!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Beeld: Videostill