Lekker voor het weekend: dit stokbrood is belegd met een heerlijk mengsel van kaas en knoflook!

knoflook stokbrood

Heerlijk voor een middagje vrij of het weekend!

In het weekend is het altijd tijd voor iets lekkers, toch? Gezond eten hoeft dan niet altijd. Gelukkig bestaat dit heerlijke knoflook-kaasstokbrood. Het is supermakkelijk om te maken en je wilt waarschijnlijk nooit meer iets anders in het weekend. Een smaaksensatie ten top en wij zijn helemaal om. 

Ga jij dit ook maken dit weekend?

Wat heb je nodig? (voor 6 personen)

  • 1 stokbrood
  • 6 teentjes knoflook
  • 60 milliliter olijfolie
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 100 gram mozzarella
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Doe de knoflook, olie en peterselie in een keukemachine en maal het heel fijn.
  • Snijd het stokbrood door de helft en die helften weer in de lengte doormidden. Smeer de zachte kant in met het mengsel. Bak het brood gehuld in aluminiumfolie voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal het brood uit de oven, maar zet die nog niet uit. Verdeel de mozzarella over het brood en maak het af met wat Parmezaanse kaas. Doe het brood nu zonder folie in de oven. Bak het voor 10 tot 15 minuten, tot het goudbruin is.
  • Snijd het brood in stukjes en eetsmakelijk!

Lees ook: Dit recept voor gevuld Turks brood is overheerlijk en supersnel klaar

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Laura in The Kitchen | Beeld: videostill Laura in the Kitchen