Desy
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1,5 kilo kruimige aardappelen
  • 750 gram fijngesneden spinazie (diepvries)
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 8 zongedroogde tomaatjes
  • 1 chorizoworst
  • 10 olijven
  • 50 gram pijnboompitten
  • rookworst

Traditioneel met een lekkere twist!

Het is weer herfst! Met de winter die voor de deur staat worden de dagen niet alleen korter en de avonden langer, maar komen de heerlijke stamppotjes ook weer op tafel! En laten we daarvoor nu een heerlijk en origineel recept voor hebben!

Er bestaan geen grotere fans van de stamppotten dan wij bij Kookfans; het is hartstikke makkelijk om te maken en lekker vullend. Daar komt ook nog eens bij dat je met stamppotten eindeloos kunt variëren! Want zeg nou zelf, altijd maar dezelfde versie van iets eten wordt op den duur een beetje saai toch? Daarom delen we vandaag een mediterraanse versie van de traditionele spinaziestamppot met je; een vertrouwd recept in een nieuw jasje gestoken.

  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken.
  • Vul een ruime pan met water, strooi er een beetje zout bij en kook de aardappelen in 15 minuten gaar. Giet af en bewaar het kookvocht.
  • Schenk 200 ml kookvocht terug bij de aardappelen. Voeg de bevroren spinazie toe en kook nog 5 minuten.
  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes bruin.
  • Snijd ondertussen de chorizo in stukjes.
  • Haal de pijnboompitten uit de pan en doe hier de chorizo in.
  • Pers een teentje knoflook en bak eventjes mee.
  • Snijd de zongedroogde tomaatjes en olijven in stukjes.
  • Haal de pan met spinazie en aardappelen van het vuur, voeg de olie toe en stamp met een pureestamper fijn.
  • Haal de chorizo van het vuur en voeg bij de stamppot.
  • Meng goed door elkaar.
  • Voeg dan de olijven, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitjes toe en verwarm nog 1-2 minuten.
  • Bereid de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer met een lekkere jus!

Beeld: Videostill