Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 repen bacon
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 wortelen, gehakt
  • 1 stengel selderij
  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 grote glazen rode wijn
  • 2 x 400 gram tomatenblokjes
  • 2 verse of gedroogde salambladeren
  • Zout en peper naar smaak
  • 800 gram gedroogde tagliatelle of spaghetti
  • Verse geraspte Parmezaanse kaas
Desy
30 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 6 repen bacon
  • 2 grote uien, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 wortelen, gehakt
  • 1 stengel selderij
  • 1 kilo rundergehakt
  • 2 grote glazen rode wijn
  • 2 x 400 gram tomatenblokjes
  • 2 verse of gedroogde salambladeren
  • Zout en peper naar smaak
  • 800 gram gedroogde tagliatelle of spaghetti
  • Verse geraspte Parmezaanse kaas

Zo maak je de pasta zoals de Italianen het bedoelen!

Doordat spaghetti bolognese over de hele wereld dagelijks wordt gegeten en aangepast, is volgens Italiaanse chefs het originele recept helemaal ondergesneeuwd. Hoog tijd voor een culinaire redding van het origineel! En de oorspronkelijke spaghetti bolognese, die maak je zo.

Zo maak je het:

  • Verhit olie in een grote koekenpan en bak hierin de bacon knapperig. Voeg de uien en de knoflook toe en bak totdat de uien zachter zijn geworden.
  • Draai het vuur hoger en voeg het gehakt toe. Bak het gehakt rul totdat het bruin is geworden. Giet dan de wijn in de pan en breng aan de kook. Laat zachtjes doorkoken totdat de wijn ongeveer eenderde in volume is geslonken.
  • Draai het vuur laag en voeg de tomaten en de selderij toe. Doe de deksel op de pan en laat het mengsel 1,5 uur lang pruttelen totdat het mengsel dikker is geworden. Blijf ondertussen af en toe roeren.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout. Giet de pasta af en verdeel het over de borden. Sprenkel een beetje Parmezaanse kaas over de pasta voordat je een flinke schep saus erop schept.
  • Strooi er uiteindelijk nog wat meer Parmezaanse kaas overheen en serveer met een beetje zwarte peper.

Eet smakelijk!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Telegraph | Beeld: Videostill