Kookfans

Niet zo gezond, maar oh zo lekker!

Wist je dat bananen wereldwijd het meest gegeten stuk fruit is? Niet zo gek ook, want bijna iedereen vind het super lekker en het is een heel praktisch stuk fruit. Een stevige schil die de vrucht beschermd en waarvan je de ‘verpakking’ kunt openen wanneer jij er zin in hebt. Thuis of onderweg! Banaan is ook super populair voor verschillende gerechten. Bananenbrood, bananensplit met softijs en gebakken banaan zijn maar een paar varianten van dit multifunctioneel fruitstuk.

We komen online dit gerecht tegen voor bananencake. Het wordt door zoveel mensen ‘geliked’ en ‘gedeeld’ dat we het niet konden laten om het ook aan onze trouwe volgers te tonen. Het is heerlijk (we hebben het geprobeerd) en is vrij simpel te bereiden!

Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 2 uur en 30 minuten
Dit heb je nodig voor 8 personen:
Cake:
– 1-½ kop rijpe bananen (3-4 bananen)
– 2 theelepels citroensap
– 3 kopjes bloem
– 1 ½ theelepel bakpoeder
– ¼ theelepel zeezout
– ¾ kopje margarine/zachte boter
– 2 kopjes kristalsuiker
– 3 eieren
– 2 theelepels puur vanille-extract
– 1 ½ cups karnemelk

Suikerglazuur:
– ½ kopje zachte boter
– 225 gram roomkaas op kamertemperatuur
– 1 extra theelepel vanille-extract
– 3-½ kop poedersuiker

Bereidingswijze:
– Verwarm de oven op 135 graden Celsius.
– Vet een cakevorm in voor de cake met de boter en wat bloem
– Meng en prak de bananen met de citroensap en zet apart
– In een middelgrote kom meng je de bloem, het bakpoeder en het zeezout. Zet ook apart.

– In een andere kom meng je de boter en de suiker. Voeg de eieren een voor een toe en roer de het vanille extract toe. Roer tot 1 geheel.
– Voeg om en om het apart gezette mengsel van de bloem en karnemelk toe aan de kom met het boter-suikermengsel.
– Voeg de fijngestampte bananen toe zodat het een mengsel wordt.
– Giet het gemaakte beslag in de ingevette ovenschaal. Bak gedurende 1 uur en 10 minuten, totdat een ingestoken mes er schoon uitkomt.
– Terwijl de taart bakt, plaats je een bakplaat in de vriezer.
– Na het bakken, verwijder je de bakplaat uit de vriezer met een handdoek. Haal de cake uit de oven, leg op bakpapier en stop in de vriezer voor 45 minuten tot 1 uur.
– Terwijl de cake afkoelt kun je de voorbereiding treffen voor het glazuur. Meng de boter en roomkaas samen. Op een lage snelheid meng je het vanille-extract en de poedersuiker.
– Mix vervolgens op hoge snelheid van de keukenmachine tot een gladde massa.
– Smeer de afgekoelde taart in met een goede laag glazuur en serveer.

Eet smakelijk!

Beeld: videostill