Sabine

Deze gefrituurde Snickers zijn heerlijk

Tegenwoordig kunnen we bijna alles in de frituur gooien, maar erg gezond komt het er alleen niet uit. Toch willen we je vragen om voor dit recept eens een uitzondering te maken: gefrituurde Snickers. Inderdaad, daarbij gooi je Snickers in de frituur. Maar je doet er eerst nog wel wat bijzonders mee…

Dit heb je nodig:

  • 1 zak mini Snickers 
  • 240 milliliter melk
  • 1 ei
  • snufje zout
  • 195 gram zelfrijzend bakmeel
  • olie om te frituren

Zo maak je het:

  • Vries van tevoren de Snickers in en zorg dat ze minstens vier uur in de vriezer hebben gelegen voor het bereiden van het recept. Het liefst een hele nacht.
  • Doe in een kom de melk en het ei. Klop tot het ei is vermengd met de melk.
  • Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en het snufje zout toe. Meng tot een papje ontstaat en er geen klontjes meer in het beslag zitten.
  • Zet de kom met het beslag minstens een half uur uur in de koelkast.
  • Verwarm in een (frituur)pan de olie.
  • Haal daarna de kom met beslag en de bevroren Snickers (zonder verpakking uiteraard) tevoorschijn. Haal de Snickers door het beslag tot ze volledig bedekt zijn met beslag en doe ze daarna in de frituurolie. Wacht tot het jasje aan beide kanten goudbruin is. Laat daarna uitlekken op keukenpapier en serveer eventueel met wat poedersuiker.

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Simple Cooking Channel | Beeld: Videostill Simple Cooking Channel