Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 5 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 1 blikje kokosmelk (400 mililiter)
  • 400 gram sperzieboontjes (vers of uit pot)
Desy
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 500 gram kipfilet in stukjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui
  • 5 eetlepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 25 gram roomboter
  • 25 gram bloem
  • 1 blikje kokosmelk (400 mililiter)
  • 400 gram sperzieboontjes (vers of uit pot)

De lekkerste kip kerrie maak je zo!

Heb je geen zin om uren in de keuken te staan? Maak dan eens deze kipkerrie. Super makkelijk en heel snel klaar. Zo zet je binnen een handomdraai een maaltijd op tafel waar iedereen blij van wordt. 

Wij houden van lekker eten, maar hebben niet altijd even veel zin in uren in de keuken staan. Gelukkig zijn er genoeg gerechten die snel klaar zijn en heel erg lekker smaken. Neem bijvoorbeeld deze kip kerrie; door de kruiden een echt smaakvol wereldgerecht en toch binnen een kwartiertje op tafel. Kip kerrie komt oorspronkelijk uit de Indiase keuken en valt onder een hele rits aan kruidige gerechten die ook wel ‘curry’ worden genoemd.

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilet in blokjes en bak ze in een koekenpan bruin en gaar.
  • Voeg de gesnipperde ui toe en bak even mee.
  • Haal de kip van het vuur en zet apart. Kook ondertussen de boontjes gaar.
  • Neem een steelpan en laat hier de boter in smelten.
  • Voeg de bloem toe en roer totdat een dikke, gladde substantie ontstaan.
  • Voeg de kerriepoeder en de kurkuma toe en blijf goed roeren.
  • Voeg nu de kokosmelk toe en roer totdat een glad mengsel ontstaat.
  • Laat de saus op laag vuur vijf minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de saus en de gekookte sperzieboontjes toe aan de kip en serveer met rijst.
  • Zo makkelijk! Eet smakelijk!

Lees ook: Maak deze salamichips met kaasdip als koolhydraatarme snack

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Beeld: Pexels