Sabine

Van spruitjes kun je heerlijke romige soep maken

Heb je een (klein)kind dat een lastige eter is? Dan weet je dat het best een hele strijd kan zijn om je kind zijn spruitjes te laten eten. Jammer, want de mini kooltjes zijn heel gezond. Gelukkig biedt deze soep uitkomst. Het zit boordevol met spruitjes, maar je kinderen zullen het amper doorhebben!

Dit heb je nodig:

  • klontje boter
  • 450 gram spruitjes, gehalveerd
  • 450 gram bloemkoolroosjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram sjalotjes
  • 840 milliliter groentebouillon
  • halve theelepel zout
  • peper naar smaak

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 230 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Leg de gehalveerde spruitjes en de bloemkoolroosjes op de bakplaat en sprenkel de olijfolie hierover. Rooster de groentes 25 minuten en draai ze halverwege even om. De groenes zijn goed wanneer ze licht bruin van kleur zijn.
  • Zet een grote pan op laag vuur en smelt de boter hierin. Voeg daarna de sjalotjes toe en laat dit 5 minuten opstaan. Voeg daarna de groentebouillon toe en laat het nogmaals 5 minuten opstaan.
  • Haal de groentes uit de oven en houd twee grote opscheplepels van de groentes apart. Doe de rest van de groentes in de pan en laat de soep 2 minuten opstaan. Voeg daarna nog wat zout en peper toe.
  • Gebruik daarna een staafmixer om de soep te pureren tot het een soepel geheel is.
  • Verdeel de soep over 4 soepkommen en verdeel de overgebleven groentes over de kommen. Serveer direct.

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Skinny taste | Beeld: Videostill