Sabine

Ook met rucolapesto kun je je salade of pasta goed op smaak brengen

Fans van de slasoort rucola hebben al lang ontdekt dat de slablaadjes je salade een extra kick geven. Nadeel is alleen dat je vaak nog best veel rucola overhoudt, want je gooit nu eenmaal niet de hele inhoud van die zak door je salade. Wat te doen met de resterende rucola? Je zou er deze pesto van kunnen maken!

Dit heb je nodig:

  • 150 gram rucola
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels blanke hazelnoten
  • 4 eetlepels olijfolie
  • snufje zout
  • snufje peper
  • sap van een halve citroen

Zo maak je het:

  • Doe de rucola, Parmezaanse kaas en noten in een keukenmachine en hak ze grof. Houd je niet zo van stukjes in pesto? Laat de keukenmachine dan wat langer malen.
  • Doe daarna de olijfolie en citroensap bij het rucolamengsel en roer goed. Voeg eventueel nog een halve eetlepel olijfolie toe indien de pesto nog erg massief is.
  • Voeg als laatst naar smaak zout en peper toe.
  • Bewaar de pesto in een gesteriliseerd potje.

Op zoek naar lekkere recepten om de pesto in te verwerken? Lees dan ook:

Bron: Jamie Magazine. Beeld: Videostill Pick ’n Pay