Christel

Overheerlijk en simpel

Iedereen heeft weleens geen zin om te koken. Soms kan het een terging zijn om alle potten en pannen uit de kast te halen en is het ontzettend veel werk om alles weer af te wassen. Gelukkig heb je voor deze ham-aardappelsoep maar één pan nodig, scheelt weer afwassen!

Wat heb je nodig voor 4 á 6 personen?

  • 2 plakjes gebakken bacon
  • 150 gram uien
  • 150 gram wortels
  • 200 gram selderij
  • 45 gram bloem
  • 10 gram boter
  • 300 gram ham
  • 2 grote aardappelen
  • 1400 milliliter kippenbouillon
  • 480 milliliter slagroom
  • 1 theelepel tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 theelepel zwarte peper

Wat moet je doen?

  • Snipper de ui en snijd de wortels, selderij, ham, bacon en aardappelen in stukjes.
  • Laat de boter smelten in een grote pan en voeg de bacon, uien, wortels en selderij in een pan en bak dit voor ongeveer drie minuten.
  • Zet het vuur op een laag vuur en roer de bloem door de groenten. Blijf ongeveer 2 minuten roeren.
  • Voeg de ham, aardappel, tijm en zwarte peper toe en roer dit door.
  • Schenk daarna de bouillon in de pan en voeg de laurierblaadjes toe.
  • Laat de soep op een middelhoog vuur staan voor 25 minuten.
  • Vis de laurierblaadjes uit de soep en schenk de slagroom erbij en roer dit door de soep.
  • De ham-aardappelsoep is klaar om te serveren!

Gek op soep? Probeer ook:

Bron: Tasty | Beeld: videostill