Ingrediënten
  • 250 gram volkorenbiscuits
  • 2 eetlepels kokosschaafsel
  • 100 gram gesmolten boter
  • 3 blaadjes gelatine
  • Rasp en sap va 1/2 citroen
  • 250 gram frambozen
  • 500 gram rookmaas
  • 150 gram suiker
  • Springvorm 22 cm
  • Bakpapier
Desy
20 + 120 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 250 gram volkorenbiscuits
  • 2 eetlepels kokosschaafsel
  • 100 gram gesmolten boter
  • 3 blaadjes gelatine
  • Rasp en sap va 1/2 citroen
  • 250 gram frambozen
  • 500 gram rookmaas
  • 150 gram suiker
  • Springvorm 22 cm
  • Bakpapier

Zo’n romige taart heb je nog nooit gegeten!

De lente komt eraan; tijd voor frisse en zoete smaken! Wat voor taart past er dan ook beter bij de lente dan een romige frambozenroomtaart? Ga gauw naar de supermarkt om de ingrediënten te halen; binnen een mum staat ‘ie bij je op tafel!

Zo maak je het:

  • Maal de koekjes fijn met een keukenmachine of met de hand en roer de kokos en de gesmolten boter er doorheen.
  • Verdeel dit op de ingevette bodem van de springvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. laat afgedekt in de koelkast opstijven.
  • Week ondertussen de gelatine ongeveer tien minuten in een laagje koud water.
  • Pers de citroen uit en rasp de schil.
  • Warm het citroensap met 1 eetlepel water een beetje op en haal dan van de warmtebron af.
  • Knijp de gelatine uit en laat de blaadjes oplossen in het warme citroensap. Blijf roeren.
  • Pureer 100 gram van de frambozen en roer het gelatinemengsel er doorheen.
  • Klop met de elektrische mixer de roomkaas met de basterdsuiker luchtig.
  • Giet de frambozenpuree erbij en klop tot een egaal roze mengsel.
  • Schep 100 gram frambozen door het mengsel en giet dit op de koekjesbodem.
  • Dek af en laat de taart 2 uren opstijven in de koelkast.
  • Garneer de taart met de overgebleven frambozen.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Dit zijn de 8 beste dingen om te eten als je last van griep hebt

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Pexels