Maayke

Zachte stoofpeertjes zijn perfect bij dit koude winterse weer

Rond deze tijd van het jaar past dit gerecht perfect: stoofpeertjes in rode wijn. De zachte en zoete smaak van deze peertjes worden vaak gecombineerd met heerlijk draadjesvlees en wat Hollandse aardappelen. Wij kunnen niet wachten om deze lekkere stoofpeertjes weer te gaan maken! Misschien alvast een leuke tip voor het aankomende kerstdiner?

Je staat in totaal nog geen halfuurtje in de keuken voor deze lekkere stoofpeertjes.

Wat heb je nodig?

  • 4 -6 stoofperen (St. Remy of Gieser Wildeman), geschild
  • 375 milliliter rode wijn (Shiraz of Merlot)
  • 150 gram kristalsuiker
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 2 theelepels kaneel

Zo maak je het:

  • Combineer alle ingrediënten (met uitzondering van de peren) in een hoge pan en breng dit aan de kook op middelhoog vuur.
  • Wanneer de rode wijnmix kookt, zet het vuur zachter en voeg de stoofperen toe.
  • Kook de peren 10 tot 12 minuten, draai de peren om en kook deze kan nogmaals ongeveer 8 tot 10 minuten. Controleer door met een vork erin te prikken of de stoofperen zacht genoeg zijn.
  • Haal de stoofperen uit de rode wijnmix en serveer ze warm of koud bij het gerecht.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: The Spruce | Beeld: Pixabay