Robby

Deze romige ovenschotel met rijst en spek is een feestje op je bord

Heb jij ook zin in een smaakvolle, makkelijke maaltijd maar leef je een beetje op een budget? Geen probleem, ook zonder veel geld uit te geven kun je restaurantwaardige gerechten bereiden! Neem nu deze ovenschotel; hij is goedkoop, makkelijk te maken en hartstikke lekker. En het mooie van een ovenschotel is dat je er nauwelijks werk aan hebt, een win-win situatie dus. Dus, op naar de supermarkt! 

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 150 gr rijst
  • 1 rode ui
  • 1 bosui
  • 1 teen knoflook
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 1-2 paprika(‘s)
  • 100 ml mascarpone
  • 100 ml melk
  • 1 tl paprikapoeder
  • snufje chilipoeder
  • zout en peper
  • 1-2 tomaten
  • geraspte kaas
 Zo maak je het:
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet een pan water op en kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Snipper de rode ui. Snijd de bosui, knoflook, tomaat, paprika en ontbijtspek in stukjes.
  • Giet een scheutje olijfolie in een pan en bak de rode ui, knoflook en ontbijtspek ongeveer 3 á 4 minuten.
  • Voeg de paprika en de kruiden toe en bak dit een paar minuutjes mee.
  •  Zet vervolgens het vuur uit. Meng in een bakje de mascarpone en melk. Voeg dit, samen met de rijst, toe aan het mengsel in de pan.
  • Schep het mengsel hierna in een ingevette ovenschaal en leg de plakjes tomaat er op.
  • Schuif in de oven gedurende 10 á 15 minuutjes en je kan aan tafel! Eet smakelijk!

Dit bericht bewaren? Pin hem op Pinterest!

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: videostill