Desy
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 kopjes gekookte en gekoelde rijst
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • 1 bol mozzarella, in 8 blokjes
  • 1 kopje broodkruimels
  • Olie, om in te frituren
  • Huisgemaakte of kant-en-klare marinara saus

Van overgebleven rijst maak je de lekkerste dingen!

Ja, je bent niet de enige; ook wij koken altijd veel te veel rijst, pasta en aardappelen. Zonde, want we kunnen het niet altijd weer gebruiken en het gaat zeker niet altijd op. Heb jij nog een berg rijst liggen en weet je niet wat je ermee moet? Maak dan dit lekkere gerecht!

Zo maak je het:

  • Plaats een grote en zware pan op middelhoog vuur en doe hier een goede laag olie in (je moet er later in kunnen frituren).
  • Combineer de gekookte rijst, Parmezaanse kaas en 1 ei in een kom en gebruik je handen om het geheel door elkaar te mengen.
  • Neem iedere keer een klein beetje van het mengsel en vorm hier acht balletjes van. Druk in ieder balletje een blokje mozzarella.
  • Klop de overige eieren op in een kommetje. Dip de balletjes in het ei en daarna in de broodkruimels.
  • Laat de olie op hoog vuur heet worden en doe er dan twee tot drie balletjes in. Frituur de balletjes tot de goudbruin en gaar zijn.
  • Gebruik een lepel om de balletjes uit de olie te halen en leg ze dan op een bordje bekleed met keukenpapier. Laat ze even uitlekken, bestrooi ze met zout en serveer ze met de marinara saus.

Bron: Just a Taste | Beeld: Pixabay